Kakaóbab antioxidáns tartalma

kakaóbab antioxidáns tartalma

A kakaóbab antioxidáns tartalma egyedülálló és ezt számokkal is tudjuk bizonyítani!

Létezik egy mérőszám, ami az élelmiszerek antioxidáns kapacitásának mértékét jelzi, ez az úgy nevezett ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/ Kapacitás) érték.

Az ORAC érték egy nemzetközileg elfogadott, hitelesített, szabadalmaztatott szabványrendszer, melyet az amerikai Brunswick-(bio)laboratórium vezetett be még 1997-ben, és azóta is folyamatosan fejleszti.

Ezzel a módszerrel pontosan mérhető és összehasonlítható hogy az egyes zöldségek, gyümölcsök vagy ezekből készült táplálékkiegészítők mennyire védik szervezetünket a szabad gyökök káros hatásától. Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról van szó.

ORAC érték táblázat

A legjobb antioxidánsok ORAC értékét, az alábbi táblázatban találod.

ORAC érték / 100 g
Nyers egész szárított bio MEBIOTIC kakaóbab 96.200
Szőlőmag őrlemény 89.68
Aszalt szilva 5.770
Gránátalma 3.307
Mazsola 2.830
C Vitamin 1.800
Fokhagyma 1.662
Méz 1.640
E Vitamin 1.350
Kukorica 0,400
Banán 0,210
Alma 0,208

Ebből a táblázatból jól látszik, hogy a nyers héjas bio MEBIOTIC kakaóbab a C vitaminnál ötvenszer, az E vitaminnál hetvenszer erősebb antioxidáns!

Mennyi a napi javasolt antioxidáns mennyiség?

Naponta 5.000-15.000 ORAC mennyiség bevitele javasolt természetes antioxidánsokból. A szükséges mennyiség függ az életmódtól és testsúlytól is. Ezzel szemben Európában kb. 1500 ORAC-ot visz be a szervezetébe egy átlagember a táplálkozásával, ami a töredéke a javasolt mennyiségnek. Ezért egy átlagos magyar étrendet javasolt kiegészíteni magas antioxidáns tartalmú zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával, mint amilyen a kakaóbab. Kakaóbabot ide kattintva tudsz vásárolni.

Még több kakaóbab cikk!

4 thoughts on “Kakaóbab antioxidáns tartalma”

  1. Egy igazán szuper dolog a kakaóbab!!
    Kb 3.hónapja fogyasztom, sokkal energikusabb vagyok, visszatér a memóriám, a fájós izületeimre is pozitív hatással van, és ha hihetetlen is, de még a szememen is érzem a jó irányú változást. A rettenetes hajhullásom is alább hagyott.
    Egyetlen hibáját tudom felsorolni,
    Úgy kell eltenni hogy ne férjen mindig mindenki hozzá, mert aki elmegy mellette nem bír neki ellenállni, és úgy hamar fogy 😉

  2. Én napi 2 alkalommal délelőtti órákban 10 szemet fogyasztok a délutánba úgyszintén. A meglátásom a kakaóbabbal kapcsolatosan , hogy a reggelek sokkal fittebb vagyok, sokkal nyugodtabbak a napjaim és a legfontosabb, hogy elhagytam a napi 1×1 vérnyomás csökkentőt. Mindenképp csak AJÁNLANI tudom a kakaobabot.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.