Tobozmirigy tisztítása 5 lépésben

tobozmirigy tisztítása

Mi az a tobozmirigy és miért fontos a tisztításával foglalkozni? Sokan még csak nem is tudnak ennek az apró, de mégis fontos szervnek a létezéséről, pedig nagyban befolyásolja a fizikai és szellemi jólétünket. A tobozmirigy elmeszesedése számos probléma forrása lehet, ezért a tobozmirigy tisztítása sokkal fontosabb, mint a legtöbb ember gondolná.

Mi az a tobozmirigy?

A tobozmirigy egy borsó méretű belső elválasztású mirigy, ami az agyunkban található, tobozra emlékeztető formájáról kapta a nevét. A tobozmirigy feladata a melatonin hormon termelése, ami szabályozza az alvási szokásainkat. Ezen kívül a melatonin erős antioxidáns, ami segíti lassítani az öregedést.

A tobozmirigy szerotonint is termel, amit boldogsághormonnak is szoktak nevezni, hiszen fontos szerepe van a boldog és kiegyensúlyozott lelkiállapot fenntartásában.

Tobozmirigy a harmadik szem

harmadik szem

A hindu, buddhista és ezoterikus irodalom is fontos szerepet tulajdonít a tobozmirigynek. “Harmadik szemnek” is szokták nevezni, mondhatni egy spirituális látókészülék, ami segít egy magasabb tudatossági szint elérésében. A gyerekek még nagyon intuitívak és spirituális természetűek, de ezt a képességet a legtöbb ember felnőtt korára elveszíti. Tanaik szerint ennek az az oka, hogy a tobozmirigy az átlegembereknél elmeszesedik, és ez gátolja meg őket, hogy éber tudatállapotban és megfelelő agyműkődéssel éljék az életüket.

Ezen kívül egyes elméletek szerint a tobozmirigy elmeszesedése a kiváltó oka olyan betegségeknek, mint például az Alzheimer-kór, Parkinson-kór, skizofrénia, szorongás, depresszió vagy evészavarok.

Miért meszesedik el a tobozmirigy?

A modern életmód nagyban hozzájárul a tobozmirigy elmeszesedéséhez, többek között az élelmiszerekben található mesterséges adalékanyagok, vegyi anyagok, és stressz hatására a szervezetünk is termel olyan anyagokat, amik a tobozmirigy elmeszesedését okozzák.  Szerencsére van mód a tobozmirigy a tisztítására.

Tobozmirigy tisztítása 5 lépésben

A tobozmirigy tisztítátásnak első lépése, hogy kerülni kell azokat a dolgokat, amik a tobozmirigy elmeszesedését okozzák.

1.Kerüld a fluoridot!

Egyes elméletek szerint a tobozmirigy elmeszesedésének legfőbb oka a fluorid. A fluorid természetesen előfordul a vízekben, kőzetekben, és kis mértékben ártalmatlan, de a modern ember sokkal nagyobb mennyiségben találkozik fluroiddal, ami felhalmozódik a tobozmirigyben. A legtöbb fogkrém és a csapvíz is tartalmaznak  fluoridot, ami nem ugyanaz, mint a természetben előforduló flourid.  Hogy csökkents a flouorid beviteleedet, forrásvizet igyál vagy használj vízszűrőt, és fluorid mentes fogkrémet vásárolj!

2. Kerüld a higanyt!

A higany szintén hozzájárul a tobozmirigy elmeszesedéséhez. Vannak higanyt tartalmazó fogtömések, a tengeri halak húsa is tartalmazhat higanyt, és még az energiatakarékos villanykörték is. Ha véletlenül összetörsz egy ilyen izzót, higanygőz kerül a légtérbe, és belégzéssel a szerveztedbe is.

3. Szaunázz!

A szaunában vagy gőzkabinban történő izzadás segít a fluoridot és más méreganyagokat eltávolítani a bőrből.

4. Kerüld a feldolgozott élemiszereket!

A feldolgozott élelmiszerek rengeteg mesterséges anyagot tartalmaznak, tartósítószereket, növényvédőszer maradványokat, amik megterhelik a szervezetedet. Kerüld a mesterséges édesítőszereket, cukrot, adalékanyagokat, alkoholt és a dohányt is!

5.  Fogyassz nyers kakaóbabot!

A kakaó az egyik legjobb antioxidáns forrás, ami segít méregteleníteni a tobozmirigyet és stimulálni a harmadik szemet is. A kakaóbab tágítja az ereket, aminek köszönhetően javul a véráramlás és oxigénellátás nem csak a tobozmirigyben, hanem az egész szervezetben. A hatékonyabb véráramlásnak köszönhetően a méreganyagok távoznak a tobozmirigyből ezzel segítve a tisztítását, méregtelenítését.

A legjobb hatás érdekében mindenképpen nyers, napon szárított kakaóbabot ajánlott fogyasztani, mert a pörkölés, feldolgozás során a kakaóbab veszít antioxidáns tartalmából.

Első osztályú 100 % organikus nyers kakaóbabot ide kattintva tudsz vásárolni!

Még több kakaóbab cikk!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.